Vlodrop - Hooibaan 100 - Begraafplaatskapel St. Ludwig en begraafplaats

< Monumenten


⇐ (524086) monumentenregisterMonumentnummer: 524086

Introductie

Begraafplaats van het voormalige klooster St. Ludwig. De begraafplaats ligt in de bossen nabij het oude Vlodrop Station. Het klooster is afgebroken en vervangen door een complex van de Maharashi European Research University (MERU). De kapel en de achterliggende begraafplaats zijn nu eigendom van Staatsbosbeheer.

Kenmerken

Datering 1909-1910
Rijksmonument sinds 10 mei 2002
Kleurrijk altaar met daarop een beeldengroep van het sterfbed van Jozef met aan zijn zijde Christus en Maria. Op de wand is een baldakijn geschilderd.
Afb. 1. Altaar met beeldengroep in de kapel. Bron: Collectie Funerair Erfgoed, RCE
Op de voorgrond zwarte grafkruizen in een groene omgeving met daarachter een bakstenen kapel. Alles in een omgeving met veel bomen en struiken.
Afb. 2. Overzicht van de begraafplaats met op de achtergrond de kapel. Bron: Collectie Funerair Erfgoed, RCE

Wat is beschermd?
Bij gebouwde monumenten is altijd de hele onroerende zaak beschermd. Dus zowel buiten (exterieur) én binnen (interieur). Bij archeologische rijksmonumenten of aangelegde tuinen of parken bepaalt een kaart de omvang van de bescherming. Lees meer hierover in de Leeswijzer.


Vind ik hier alle informatie over dit monument?
De RCE wil zoveel mogelijk kennis delen. Maar u kunt hier (nog) niet alles vinden. Bijvoorbeeld omdat documenten nog niet zijn gedigitaliseerd of vanwege privacyredenen. Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Kijk dan in het monumentenregister, de beeldbank, of de bibliotheek. Vindt u niet wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.


Bronnen en verwijzingen

Neem contact op
Heeft u vragen of suggesties? Of wilt u informatie bijdragen? We horen graag van u.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 8 mrt 2023 om 14:41.