Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar het menu
Aanmelden
Kennisbank
Thema's
Artikelen
Monumenten
Zoeken
Lezen
Formulier bekijken
Geschiedenis weergeven
Pagina exporteren
Sluiten
Navigatie
Kennisbank
Thema's
Artikelen
Monumenten
Begrip bewerken: Begrip:Dde01956-4aa3-4f71-8ccf-b3a1089119b1
U hebt geen toestemming om deze pagina te bewerken, want:
De gevraagde handeling is voorbehouden aan gebruikers in een van de volgende groepen:
gebruikers
,
beheerders
.
U hebt geen rechten om de gevraagde handeling te verrichten.
Let op
Bij voorkeur het begrip niet bewerken!
Elementtype
Begrip
Status
*
Publiceren
Voorkeurslabel
*
Definitie
*
Zetmeel is een polyglucose van hoog molecuulgewicht die in veel planten voorkomt als reservevoedsel. Zetmeel komt voor in korrels die zwellen en oplossen in warm water. Het bevat twee molecuulstructuren, amylose (een lineair polymeer) en amylopectine (een sterk vertakt polymeer), die op verschillende manieren oplossen en als film drogen. Ook per plantensoort verschillen de eigenschappen van de twee soorten polymeren. Zetmeel komt o.a. voor in tarwe, maïs, rijst, tapioca en aardappelen.
Synoniem
Breder
materialen (Begrip:Aa872ce6-a74c-4f81-96ec-6ee0e717f92a)
Smaller
gemodificeerd zetmeel (Begrip:A0f7f862-93d2-481e-8598-2f972236a1dc)
In kader
Cultuurhistorische Thesaurus (Begrippenkader:B532325c-dc08-49db-b4f1-15e53b037ec3)
Lid van
Heeft topbegrip
Is topbegrip van
Occurs in import
RdfUri
Kleine bewerking
Opslaan
Wijzigingen bekijken
Annuleren