Standaard faciliteitenrapport voor bruiklenen

Versie door RCEbot (overleg | bijdragen) op 19 dec 2023 om 04:02
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Introductie

Bij een bruikleenaanvraag is het gebruikelijk dat de bruikleennemer vooraf aan de bruikleengever informatie verstrekt over de aard van voorzieningen in het pand waar de bruikleen wordt tentoongesteld. Dit gebeurt doorgaans in de vorm van een faciliteitenrapport.

De bruikleennemer geeft met het rapport aan dat hij het geleende object zorgvuldig kan beheren. De bruikleengever kan aan de hand van het faciliteitenrapport beoordelen of de bruikleennemer voldoet aan gebouweisen die hij aan het uitlenen van het object stelt.

Basisrapport

Veel professionele musea beschikken over een standaard faciliteitenrapport dat ze vaak al op voorhand meesturen met de bruikleenaanvraag. Voor bruikleennemers die geen eigen faciliteitenrapport hebben, heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een basisrapport ontwikkeld. De faciliteitenrapporten die professionele musea gebruiken zijn namelijk vaak erg gedetailleerd, terwijl een basisrapport met de belangrijkste elementen meestal voldoet om de situatie goed te kunnen beoordelen. Een bruikleen is daarnaast ook een kwestie van vertrouwen, en niet helemaal in eisen en regels te vangen.

Eenvoudig opgezette vragenlijst

Het basisrapport is een eenvoudig opgezette vragenlijst die je snel kunt invullen. Dit rapport is nadrukkelijk bedoeld voor bruikleen binnen Nederland en voor allerlei typen musea en collecties. Niet elk onderdeel van de vragenlijst zal altijd even relevant zijn voor elke bruikleentransactie. Ook is het mogelijk dat specifieke zaken ontbreken. Die kun je vanzelfsprekend zelf aanvullen.

Standaard faciliteitenrapport downloaden

Download het standaard faciliteitenrapport.

Zie ook

Hoort bij deze thema's

Specialist(en)

U kunt op deze kennisbank reageren via het reactieformulier.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 dec 2023 om 04:02.